Cornelis Johan Zouteriks 1952 ~ 2015, alias Cock ook wel Cocky Zouteriks, andere alias gevonden in zijn atelier C.Zout, is voortaan ook hier te vinden... (dit is een blijvend web-adres)
CZ-code anno 1993
QR-code anno 2015 voor dit (permanente) web-adres Begrafeniskaart voor Cock zijn uitvaart op maandag 10 augustus 2015...
Sjaak van der Leden maakte deze reportage van de voorbereiding van de uitvaart van Cock op zondag en de begrafenis zelf op maandag en het napraten over Cock van zijn vrfiendinnen en vrienden in het park bij het landgoedje Frankendael... staat op Picassaweb, klik op fototjes voor link...
  Voor de begrafensi scroll van maandagmiddag 10 augustusus 2015 klik op beeld hierboven.... (Nb de scroll is 1000 pixels hoog en heel lang... klik op het beeld op het in gang te zetten... klik weer op het stop te zetten... de automatische )filmische scroll) werkt enkel bij het bekijke op de originele maat (1:1)... Chrome web-brwosers kunnen beter omgaan met heel veel beeldmateriaal dan andere browsers is mijn evaring.tj.
"Under-construction" website van Cock (gemaakt door zijn zwager Arno de Grauw) Facebook pagina van Cock Zouteriks die hij met hulp van zijn zwager Arno in mei 2015 begonnen was
Scroll gemaakt voor de herdenkingstentoonstelling van de Pleinwerker (1983-1985) in de Arsenaal pakhuizen, nu Academie van Bouwkunst, vertoont in april 2015.
"Cock Zouteriks 1952 - 2015 De Pleinwerker STAAKT" herinneringsprent voor Cock Zouteriks van 4 augustus 2015 op de Flickr news-tableau site van Tjebe van Tijen
 
"De Amsterdamse beeldend kunstenaar/vormgever Cocky Zouteriks (1952) is van huis uit meubelmaker, maar vond zijn roeping in de beeldende kunst.

Hij vormt en componeert sculpturen en objecten met materiaal uit de natuur zoals bijvoorbeeld drijfhout. Vooral afvalhout heeft zijn belangstelling.

Het scheppingsproces van zijn kunstwerken begint al bij het materiaal verzamelen. Het sjorren en voelen aan stukken hout en stronken is een belangrijk onderdeel hiervan. Vervolgens is het een groeiproces van ordenen, rangschikken en fixeren.

Interpretaties van de natuur zijn een steeds terugkerend motief in het werk van Zouteriks. Ook grafische invloeden spelen een rol. Zouteriks experimenteert met tekens of een lijnenspel met subtiele symbolen die contrasteren met de ruige materialen waar hij mee werkt. Zo ontstaan verstilde, poëtische Zouteriks-sculpturen en objecten. Alsof ze diep in zichzelf een ziel verbergen.

Naast objecten en sculpturen maakt Zouteriks al jaren installaties in de vrije ruimte. Dat begon in de jaren 80 op verzoek van bewoners van de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt met diverse natuurinterpretaties en leidde via “schuttingprojecten” in de Amsterdamse Jodenbreestraat en aan het Waterlooplein naar diverse projecten in de Hortus Botanicus, zoals de tentoonstelling “Theatrum Botanicum”.

Met behulp van de elementen en abstracte objecten accentueert hij de bestaande omgeving door die te beïnvloeden."

Ontleend aan de website van Diana Ozon gedateerd 28 februari 2005
"Cocky Zouteriks Zebra Man, Pleinwerker,
Stronken Konstruktivisme
Met je leren jasje
had je wat van Nick Cave
Schuttingen, Waterlooplein
Dr. Rat, Bibikov, Fabiola
Easy Come, Easy Go
Peace on you
RASTAFARI !"

Post op de Facebook-pagina na het overlijden van Cock van Hugo Kaagman.